P237

 

 

 

   Godło RP   logo BIP 2

logo tłumacza migam2   2016 logo aps symbol 1logo facebook

 

15.04 - 19.04.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

15 IV 2024

Poniedziałek

Kakao na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, serek mozzarella (7) 20g, papryka, pomidor, szpinak liście, kiełki

II śniadanie : jabłko

Zupa jarzynowa (7,9) 220ml (włoszczyzna, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, ziemniaki, przyprawy), sznycle z indyka  w sosie koperkowym (1) (pierś z indyka, przyprawy, przecier pomidorowy), makaron (1,3) 150g, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 100g (7), mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem mr, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Jogurt z mango (7), bułka z masłem (1,7)

16 IV 2024

Wtorek

Płatki śniadaniowe na mlekupieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, ser żółty (7), polędwica sopocka (1,6,8) 20g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa z cytryną

II śniadanie : banan

Zupa kapuśniak (9) 220ml (włoszczyzna, kapusta kwaszona, ziemniaki, przyprawy), kotlet jajeczny (1,3) (jaja bułka pszenna, przyprawy, koperek), ziemniaki 150g, sałata z oliwą i ziołami, bukiet warzyw 80g, napój cytrynowo – miodowy 150ml

Sernik domowy (ser biały, cukier, cukier waniliowy, jaja, masło, aromat do ciast), mleko

17 IV 2024

Środa  

Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, jajko gotowane (3), szynka gotowana (1,6,8) 20g, pomidor, szczypiorek, kiełki, sałata

II śniadanie : pomarańcza

Zupa ogórkowa (1,7,9) 220ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy), kotlet schabowy (1,3) 60g (schab b/k, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80g, surówka z pora, gruszki, ogórka świeżego z jogurtem (7) 100g,  kompot z owoców mrożonych Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i polewą jogurtową (7)

18 IV 2024

Czwartek

Makaron zacierka na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser biały (7), papryka, sałata, ogórek świeży, kiełkiherbata owocowa 150ml

II śniadanie: melon

Zupa barszcz biały (1,7,9) 220ml (włoszczyzna, żurek zakwas, śmietana, chrzan, ziemniaki, przyprawy), pulpety wieprzowe w sosie (1,7) (szynka b/k, jaja, cebula, przyprawy), kasza gryczana 150g, surówka z buraczków, ogórków kwaszonych, szczypiorku z oliwą 100g, brukselka 80g, kompot z owoców mrożonych

Kisiel domowy truskawkowy (1,5) 150ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

19 IV 2024

Piątek

Kakao na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  schab pieczony z ziołami (1,6,8) 20g, ser camembert (7) 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony, szczypiorek, rukola, dżem niskosłodzony

II śniadanie: gruszka

Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9) 220 ml (włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, śmietana, przyprawy), filet z miruny panierowany (1,3,4) (filet z miruny, olej, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki  z koperkiem, surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, jogurt, chrzan), kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka z masłem, twarożek waniliowy (7) (ser biały mielony, cukier waniliowy, miód)

 22.04 - 26.04.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22 IV 2024

Poniedziałek

Kawa z mlekiem (1,7) 150ml ,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki

II śniadanie :  pomarańcza

Zupa szpinakowa (1,7) 220ml (szpinak mroż., ziemniaki, śmietana, przyprawy), pierś z indyka w sosie pietruszkowym (1,3) 60g, ryż jaśminowy 150g, surówka z czerwonej kapusty 100g (kapusta czerw., jabłko, olej), kalafior 80g, kompot z owoców mroż. 150ml

Bułka  z masłem (1,7), pasta z sera żółtego (7), papryka, herbata z cytryną 150 ml

23 IV 2024

Wtorek

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser mozzarella kulki (7), papryka, szczypiorek, szpinak liście, rukola,  herbata owocowa 150ml

II śniadanie: jabłko

Zupa barszcz czerwony (7,9) 220ml (włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana, koper),  makaron spaghetti bolognese (1,3,7) 200g (makaron spaghetti, szynka b/k, cebula, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, olej, przyprawy), sałata z jogurtem 80g,  napój cytrynowo – miodowy 150ml

Budyń domowy waniliowy z polewą owocową (1,7) (mąka, mleko, cukier waniliowy, owoce mrożone, cukier trzcinowy)

24 IV 2024

Środa  

Kakao na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8) 20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml

II śniadanie: melon

Zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,9) 220ml (włoszczyzna, pieczarki, śmietana, przyprawy, makaron), kotlet z kurczaka 60g (1,3) (pierś z kurczaka, jaja, olej, bułka tarta), ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z jogurtem nat. 100g, groszek mrożony 80g , kompot z owoców mroż. 150ml

Bułka  z masłem (1,7), parówki z szynki (9), sos pomidorowy z ziołami

25 IV 2024

Czwartek

Płatki ryżowe na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, szynka drobiowa(1,6,8) 20g, serek wiejskirzodkiewka, szczypiorek (7) 30g, ogórek świeży, papryka, kiełki, rukola, miód

II śniadanie: banan

Zupa z cukinii 220ml (1,3,9) (włoszczyzna, cukinia, ziemniaki, przyprawy), pieczeń wieprzowa w sosie 60g (1.3) (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza bulgur (1) 150g, sałata ze śmietaną 80g (7), marchewka mini 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Drożdżówka z jabłkiem (1,3), mleko (7)

26 IV 2024

Piątek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8) 20g, jajko gotowane (3) 25g, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki

II śniadanie: marchew słupki

Zupa krupnik ryżowy (1,3,9) 220ml (ryż, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy) filet z miruny panierowany (1,3,4) 60g (filet z miruny, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 150g,  surówka z kapusty kwaszonej 100g, kompot z owoców mroż. 150ml

Jogurt naturalny z owocami mrożonymi (7) 150ml, wafle ryżowe

  29.04 - 03.05.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

29 IV 2024

Poniedziałek

Kawa z mlekiem (1,7) 150ml ,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g (ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek

II śniadanie : banan

Zupa ziemniaczana z pomidorami 220ml (7,9) (włoszczyzna, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, przyprawy), strogonoff  z indyka 120g,  ryż jaśminowy 150g, surówka z białej kapusty i marchewki  100g (7), brokuły 80g, kompot z owoców  mrożonych 150ml Bułka z masłem (1,7) 20g, pasta z cieciorki 30g (cieciorka, pomidory suszone, oliwa), roszponka, ogórek kwaszony 20g

30 IV 2024

Wtorek

Płatki owsiane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser żółty (7), papryka, sałata, ogórek świeży, kiełkiherbata owocowa 150ml

II śniadanie: pomarańcza

Zupa z soczewicy  (1,9) 220ml (włoszczyzna, ziemniaki, soczewica czerwona, przyprawy, przecier pomidorowy), naleśniki z serem i polewą jogurtową (1,3,7) 100g ( mąka, jaja, olej, ser biały, cukier waniliowy, jogurt naturalny), surówka z marchwi (7) 100g,  kompot z owoców mrożonych 150ml

Crumble z jabłkiem i płatkami owsianymi (1,3) 100 g (płatki owsiane, cukier, jabłka, cynamon, mąka, cukier waniliowy, masło)

1 V 2024

Środa

    

 

 

 

2 V 2024

Czwartek

   

Kasza manna na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami (1,6,8), jajko gotowane (3) 25g ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek, kiełki, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie : jabłko

Zupa zacierkowa (1,3,7,9) 220ml (włoszczyzna, ziemniaki, makaron zacierka, przyprawy,), schab w sosie pieczeniowym 60g (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza bulgur 150g (1), sałata z jogurtem 100g, bukiet warzyw 80g (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa), kompot z owoców mrożonych 150ml

Jogurt szpinakowo – bananowy (7) 150g (jogurt naturalny, szpinak mrożony liście, banan), chrupki kukurydziane

3 V 2024

Piątek

     

06.05 - 10.05.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

6 V 2024

Poniedziałek

Kawa z mlekiem (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, szynka wiejska (1,6,8) 20g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7) 30g, pomidor 20g, rukola

II śniadanie: banan

Zupa szpinakowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, ziemniaki, szpinak mr, śmietana, przyprawy), pierogi z serem i śmietaną 150g (1,3,7) (mąką, ser biały, ziemniaki) , surówka z marchwi 100g ( marchew, jogurt naturalny), kompot owocowy150ml

Granola z bananem i jogurtem naturalnym (1,7,8) 150ml, wafle ryżowe 1szt

7 V 2024

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, jajko gotowane (3) 25g, indyk pieczony (1,6,8) 20g, rzodkiewka 10g,  szczypiorek 10g papryka 20g, kiełki, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : gruszka

Zupa kalafiorowa (1,3,7,9) 220ml (kalafior, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy), pierś z kurczaka w sosie pomidorowym (11) 60g, ryż brązowy 150g, mix sałat z pomidorami i oliwą, fasolka szparagowa, napój cytrynowo – miętowy 150ml

Jabłko pieczone z cynamonem i żurawiną

8 V 2024

Środa  

Kakao na mleku (1,7) 150ml, pieczywo  pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser żółty (7) 20g, kiełbasa żywiecka (1,6,8) 20g, sałata 10g, ogórek świeży 20g, papryka 10g

II śniadanie: pomarańcza

Zupa szczawiowa z jajkiem 220ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szczaw konserwowy, ziemniaki, śmietana, jajko), kotlet mielony (1,3,10) 60g (szynka b/k, cebula, przyprawy, jajka), ziemniaki 150g, surówka z buraków 100g,  mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka z masłem (1,7), pasta jajeczna (3,7) (jaja, serek wiejski granulowany), papryka, szczypiorek, kiełki, kawa z mlekiem

9 V 2024

Czwartek

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml, pieczywo  pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 10g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, pomidor 20g, twarożek (7)(ser biały, jogurt) 30g, rzodkiewka, miód, rukola, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie: jabłko

Zupa solferino (9) 220ml ( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek mrożony, przyprawy, przecier pomidorowy, gulasz wieprzowy (1,3) 100g (szynka b/k, cebula, przyprawy), kopytka 150g (3), surówka z ogórka kwaszonego 80g, bukiet warzyw 80g,  kompot z owoców mrożonych 150ml

Kisiel domowy truskawkowy z jogurtem (1,5,7) 150ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

10 V 2024

Piątek

Kasza manna na mleku (1,7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser żółty (7) 20g, szynka drobiowa (1,6,8) 20g, ogórek świeży 20g, papryka 10g, sałata 10g, kiełki

II śniadanie: melon

Zupa porowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, por, mięso mielone z szynki, serek topiony, przyprawy),, filet z miruny z pieca (1,3,4) 60g   ( filet z miruny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z białej kapusty i marchewki z oliwą 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Drożdżówka z jabłkiem, mleko

 

* Jadłospis może ulec zmianie 

* Woda do każdego posiłku

 

ALERGENY

NR GRUPA ALERGENÓW WYSTĘPOWANIE
 1 ZBOŻA zawierające GLUTEN Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego)
 2 SKORUPIAKI Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek
 3 JAJA Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja
 4 RYBY Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby
 5 ORZECHY ZIEMNE Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik
 6 SOJA / ziarno sojowe Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję
 7 MLEKO Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego
 8 ORZECHY z drzew orzechowych Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy
 9 SELER Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler
 10 GORCZYCA Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę
 11 SEZAM Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam
 12 DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego
 13 ŁUBINY Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach
 14 MIĘCZAKI Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza