15.04 - 19.04.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
15 IV 2024 Poniedziałek |
Kakao na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, serek mozzarella (7) 20g, papryka, pomidor, szpinak liście, kiełki II śniadanie : jabłko |
Zupa jarzynowa (7,9) 220ml (włoszczyzna, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, ziemniaki, przyprawy), sznycle z indyka w sosie koperkowym (1) (pierś z indyka, przyprawy, przecier pomidorowy), makaron (1,3) 150g, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi 100g (7), mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem mr, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Jogurt z mango (7), bułka z masłem (1,7) |
16 IV 2024 Wtorek |
Płatki śniadaniowe na mleku, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, ser żółty (7), polędwica sopocka (1,6,8) 20g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa z cytryną II śniadanie : banan |
Zupa kapuśniak (9) 220ml (włoszczyzna, kapusta kwaszona, ziemniaki, przyprawy), kotlet jajeczny (1,3) (jaja bułka pszenna, przyprawy, koperek), ziemniaki 150g, sałata z oliwą i ziołami, bukiet warzyw 80g, napój cytrynowo – miodowy 150ml |
Sernik domowy (ser biały, cukier, cukier waniliowy, jaja, masło, aromat do ciast), mleko |
17 IV 2024 Środa |
Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, jajko gotowane (3), szynka gotowana (1,6,8) 20g, pomidor, szczypiorek, kiełki, sałata II śniadanie : pomarańcza |
Zupa ogórkowa (1,7,9) 220ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy), kotlet schabowy (1,3) 60g (schab b/k, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80g, surówka z pora, gruszki, ogórka świeżego z jogurtem (7) 100g, kompot z owoców mrożonych | Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i polewą jogurtową (7) |
18 IV 2024 Czwartek |
Makaron zacierka na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser biały (7), papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa 150ml II śniadanie: melon |
Zupa barszcz biały (1,7,9) 220ml (włoszczyzna, żurek zakwas, śmietana, chrzan, ziemniaki, przyprawy), pulpety wieprzowe w sosie (1,7) (szynka b/k, jaja, cebula, przyprawy), kasza gryczana 150g, surówka z buraczków, ogórków kwaszonych, szczypiorku z oliwą 100g, brukselka 80g, kompot z owoców mrożonych |
Kisiel domowy truskawkowy (1,5) 150ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane |
19 IV 2024 Piątek |
Kakao na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami (1,6,8) 20g, ser camembert (7) 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony, szczypiorek, rukola, dżem niskosłodzony II śniadanie: gruszka |
Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9) 220 ml (włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, śmietana, przyprawy), filet z miruny panierowany (1,3,4) (filet z miruny, olej, jaja, bułka tarta, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, jogurt, chrzan), kompot z owoców mrożonych 150ml |
Bułka z masłem, twarożek waniliowy (7) (ser biały mielony, cukier waniliowy, miód) |
22.04 - 26.04.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
22 IV 2024 Poniedziałek |
Kawa z mlekiem (1,7) 150ml , pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki II śniadanie : pomarańcza |
Zupa szpinakowa (1,7) 220ml (szpinak mroż., ziemniaki, śmietana, przyprawy), pierś z indyka w sosie pietruszkowym (1,3) 60g, ryż jaśminowy 150g, surówka z czerwonej kapusty 100g (kapusta czerw., jabłko, olej), kalafior 80g, kompot z owoców mroż. 150ml |
Bułka z masłem (1,7), pasta z sera żółtego (7), papryka, herbata z cytryną 150 ml |
23 IV 2024 Wtorek |
Płatki jaglane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser mozzarella kulki (7), papryka, szczypiorek, szpinak liście, rukola, herbata owocowa 150ml II śniadanie: jabłko |
Zupa barszcz czerwony (7,9) 220ml (włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana, koper), makaron spaghetti bolognese (1,3,7) 200g (makaron spaghetti, szynka b/k, cebula, seler naciowy, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, olej, przyprawy), sałata z jogurtem 80g, napój cytrynowo – miodowy 150ml |
Budyń domowy waniliowy z polewą owocową (1,7) (mąka, mleko, cukier waniliowy, owoce mrożone, cukier trzcinowy) |
24 IV 2024 Środa |
Kakao na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8) 20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml II śniadanie: melon |
Zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,9) 220ml (włoszczyzna, pieczarki, śmietana, przyprawy, makaron), kotlet z kurczaka 60g (1,3) (pierś z kurczaka, jaja, olej, bułka tarta), ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z jogurtem nat. 100g, groszek mrożony 80g , kompot z owoców mroż. 150ml |
Bułka z masłem (1,7), parówki z szynki (9), sos pomidorowy z ziołami |
25 IV 2024 Czwartek |
Płatki ryżowe na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, szynka drobiowa(1,6,8) 20g, serek wiejski, rzodkiewka, szczypiorek (7) 30g, ogórek świeży, papryka, kiełki, rukola, miód II śniadanie: banan |
Zupa z cukinii 220ml (1,3,9) (włoszczyzna, cukinia, ziemniaki, przyprawy), pieczeń wieprzowa w sosie 60g (1.3) (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza bulgur (1) 150g, sałata ze śmietaną 80g (7), marchewka mini 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Drożdżówka z jabłkiem (1,3), mleko (7) |
26 IV 2024 Piątek |
Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8) 20g, jajko gotowane (3) 25g, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki II śniadanie: marchew słupki |
Zupa krupnik ryżowy (1,3,9) 220ml (ryż, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy) filet z miruny panierowany (1,3,4) 60g (filet z miruny, jaja, bułka tarta, olej, przyprawy), ziemniaki 150g, surówka z kapusty kwaszonej 100g, kompot z owoców mroż. 150ml |
Jogurt naturalny z owocami mrożonymi (7) 150ml, wafle ryżowe |
29.04 - 03.05.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
29 IV 2024 Poniedziałek |
Kawa z mlekiem (1,7) 150ml , pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g (ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek II śniadanie : banan |
Zupa ziemniaczana z pomidorami 220ml (7,9) (włoszczyzna, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, przyprawy), strogonoff z indyka 120g, ryż jaśminowy 150g, surówka z białej kapusty i marchewki 100g (7), brokuły 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml | Bułka z masłem (1,7) 20g, pasta z cieciorki 30g (cieciorka, pomidory suszone, oliwa), roszponka, ogórek kwaszony 20g |
30 IV 2024 Wtorek |
Płatki owsiane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, ser żółty (7), papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa 150ml II śniadanie: pomarańcza |
Zupa z soczewicy (1,9) 220ml (włoszczyzna, ziemniaki, soczewica czerwona, przyprawy, przecier pomidorowy), naleśniki z serem i polewą jogurtową (1,3,7) 100g ( mąka, jaja, olej, ser biały, cukier waniliowy, jogurt naturalny), surówka z marchwi (7) 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Crumble z jabłkiem i płatkami owsianymi (1,3) 100 g (płatki owsiane, cukier, jabłka, cynamon, mąka, cukier waniliowy, masło) |
1 V 2024 Środa
|
|
||
2 V 2024 Czwartek
|
Kasza manna na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami (1,6,8), jajko gotowane (3) 25g ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek, kiełki, herbata z cytryną 150ml II śniadanie : jabłko |
Zupa zacierkowa (1,3,7,9) 220ml (włoszczyzna, ziemniaki, makaron zacierka, przyprawy,), schab w sosie pieczeniowym 60g (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza bulgur 150g (1), sałata z jogurtem 100g, bukiet warzyw 80g (marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa), kompot z owoców mrożonych 150ml |
Jogurt szpinakowo – bananowy (7) 150g (jogurt naturalny, szpinak mrożony liście, banan), chrupki kukurydziane |
3 V 2024 Piątek |
06.05 - 10.05.2024
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
6 V 2024 Poniedziałek |
Kawa z mlekiem (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, szynka wiejska (1,6,8) 20g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7) 30g, pomidor 20g, rukola II śniadanie: banan |
Zupa szpinakowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, ziemniaki, szpinak mr, śmietana, przyprawy), pierogi z serem i śmietaną 150g (1,3,7) (mąką, ser biały, ziemniaki) , surówka z marchwi 100g ( marchew, jogurt naturalny), kompot owocowy150ml |
Granola z bananem i jogurtem naturalnym (1,7,8) 150ml, wafle ryżowe 1szt |
7 V 2024 Wtorek |
Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, jajko gotowane (3) 25g, indyk pieczony (1,6,8) 20g, rzodkiewka 10g, szczypiorek 10g papryka 20g, kiełki, herbata owocowa 150ml II śniadanie : gruszka |
Zupa kalafiorowa (1,3,7,9) 220ml (kalafior, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy), pierś z kurczaka w sosie pomidorowym (11) 60g, ryż brązowy 150g, mix sałat z pomidorami i oliwą, fasolka szparagowa, napój cytrynowo – miętowy 150ml |
Jabłko pieczone z cynamonem i żurawiną |
8 V 2024 Środa |
Kakao na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser żółty (7) 20g, kiełbasa żywiecka (1,6,8) 20g, sałata 10g, ogórek świeży 20g, papryka 10g II śniadanie: pomarańcza |
Zupa szczawiowa z jajkiem 220ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szczaw konserwowy, ziemniaki, śmietana, jajko), kotlet mielony (1,3,10) 60g (szynka b/k, cebula, przyprawy, jajka), ziemniaki 150g, surówka z buraków 100g, mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Bułka z masłem (1,7), pasta jajeczna (3,7) (jaja, serek wiejski granulowany), papryka, szczypiorek, kiełki, kawa z mlekiem |
9 V 2024 Czwartek |
Płatki jaglane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 10g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, pomidor 20g, twarożek (7)(ser biały, jogurt) 30g, rzodkiewka, miód, rukola, herbata z cytryną 150ml II śniadanie: jabłko |
Zupa solferino (9) 220ml ( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek mrożony, przyprawy, przecier pomidorowy, gulasz wieprzowy (1,3) 100g (szynka b/k, cebula, przyprawy), kopytka 150g (3), surówka z ogórka kwaszonego 80g, bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Kisiel domowy truskawkowy z jogurtem (1,5,7) 150ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane |
10 V 2024 Piątek |
Kasza manna na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser żółty (7) 20g, szynka drobiowa (1,6,8) 20g, ogórek świeży 20g, papryka 10g, sałata 10g, kiełki II śniadanie: melon |
Zupa porowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, por, mięso mielone z szynki, serek topiony, przyprawy),, filet z miruny z pieca (1,3,4) 60g ( filet z miruny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z białej kapusty i marchewki z oliwą 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml |
Drożdżówka z jabłkiem, mleko
|
* Jadłospis może ulec zmianie
* Woda do każdego posiłku
ALERGENY
NR | GRUPA ALERGENÓW | WYSTĘPOWANIE |
1 | ZBOŻA zawierające GLUTEN | Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego) |
2 | SKORUPIAKI | Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek |
3 | JAJA | Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja |
4 | RYBY | Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby |
5 | ORZECHY ZIEMNE | Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik |
6 | SOJA / ziarno sojowe | Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję |
7 | MLEKO | Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego |
8 | ORZECHY z drzew orzechowych | Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy |
9 | SELER | Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler |
10 | GORCZYCA | Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę |
11 | SEZAM | Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam |
12 | DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l | Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego |
13 | ŁUBINY | Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach |
14 | MIĘCZAKI | Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza |