P237

 

 

 

   Godło RP   logo BIP 2

logo tłumacza migam2  aps logo   logo uw

logo facebook

 

21.04 - 25.04.2025

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

21 IV 2025 r

Poniedziałek

     

22 IV 2025 r

Wtorek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, polędwica sopocka (1,6,8)20g, jajko gotowane (3) 25 g, papryka, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : banan

Zupa fasolowa 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, fasola biała, ziemniaki, przyprawy), makaron penne                z indykiem, szpinakiem i serem feta 200g (1, 3, 7 ) (makaron penne, pierś z indyka, olej, szpinak, ser feta, przyprawy), sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 80 g, napój cytrynowo – miodowy 150 ml.

Bułka z masłem (1,7), ser żółty (7), pomidor, herbata z cytryną 150 ml

23 IV 2025 r

Środa

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml,     pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8)20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, papryka, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150 ml                                                         II śniadanie : melon

Zupa ogórkowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy),), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 60g (1.3) (szynka b/k, cebula, kapusta biała, jaja, bułka sucha, przyprawy), ziemniaki 150g, sałata ze śmietaną 80g (7), bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Ciasto murzynek (1,3,7) (mąka, jaja, cukier, cukier waniliowy, gruszka, olej) 50 g, mleko (7)

24 IV 2025 r

Czwartek

Kakao z mlekiem (1,7)200 ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka drobiowa(1,6,8)20g, ser mozzarella, pomidor, ogórek świeży, kiełki, rukola, miód                                                                 II śniadanie : gruszka

Zupa solferino 220 ml (9) (włoszczyzna, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy), pieczeń wieprzowa     w sosie własnym 60g (schab b/k, cebula, olej, przyprawy), kasza bulgur 150g (1), surówka z ogórka kwaszonego i papryki 100g, mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mroż. 150ml

Budyń domowy waniliowy       (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

25 IV 2025 r

Piątek

Kasza manna na mleku (1, 7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8)20g, serek wiejski (7) 25g, ogórek kwaszony, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki

II śniadanie : jabłko

Zupa krem szpinakowy (1,7) 220,ml (szpinak mroż., ziemniaki, śmietana, przyprawy), filet z miruny w sosie porowo - śmietanowym (4, 7) 60g (filet z miruny, koper, por, śmietana, przyprawy), ziemniaki 150g, surówka colesław (3,7,10) 100g, kompot z owoców mroż. 150ml

Bułka z masłem (1,7), miód, herbata z cytryną 150 ml

 

*Jadłospis może ulec zmianie                                       * Woda do każdego posiłku

 

 28.04 - 2.05.25r.                         

 

 

 

 

28 IV 2025 r

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200 ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g( ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek

II śniadanie : banan

Zupa z soczewicy czerwonej 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, soczewica czerwona, ziemniaki, przyprawy), gulasz po węgiersku z papryką i pieczarkami (szynka b/k, cebula, czosnek, papryka, pieczarki, koncentrat pomidorowy) 120g,   makaron świderki 150g (1, 3), sałata ze śmietaną100g, brokuły 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml.            

Budyń waniliowy domowy        z truskawkami (1,3,7) 150 ml ( mąka ziemniaczana, mleko, cukier waniliowy, żółtka jaj, truskawki), chrupki kukurydziane

29 IV 2025 r

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8 ) 20g, serek wiejski (7) 20 g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa 150ml                                                   II śniadanie : jabłko

Zupa zacierkowa(7,9) 220ml (włoszczyzna, makaron zacierka, ziemniaki, przyprawy), schab w sosie pieczeniowym (1,7)(schab b/k, cebula, przyprawy), ziemniaki 150g, buraczki na ciepło 100 g, mix sałat

w sosie vinegret 80g (7), kompot   z owoców mrożonych

Bułka z masłem (1,7), szynka wędzona (7), pomidor, rukola, herbata z cytryną 150 ml

30 IV 2025 r

Środa  

Kakao z mlekiem (1,7)150 ml, pieczywo pszenne  i razowe (1) 40g, masło (7)5g, jajko gotowane 25 g (3), szynka gotowana (1,6,8) , pomidor, papryka, kiełki, sałata, szczypiorek

II śniadanie : melon

Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,7,9) 220ml (pomidory, przecier pomidorowy, makaron, przyprawy), kotlet mielony 60 g (szynka b/k, cebula, jaja, przyprawy, bułka sucha) (1,3), ziemniaki 150g (1), surówka           z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka zielonego            i groszku z majonezem 100g (3,7), bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150 ml.

Kisiel domowy malinowy (1) 150 ml (mąka ziemniaczana, maliny mrożone, cukier trzcinowy), ciastko owsiane

1 V 2025 r

Czwartek

 

   

2 V 2025 r

 

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło(7) 5g, schab pieczony (1,6,8) 20g, ser żółty (7) 20g, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : mandarynka

Zupa barszcz ukraiński 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, fasola biała, buraki, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, przyprawy), filet z miruny panierowany (filet z miruny, przyprawy, jaja, bułka tarta) (1, 3,4), ziemniaki 150g, surówka z kwaszonej kapusty 100g, kompot               z owoców mrożonych 150 ml

Koktajl domowy z mango (7) 150 ml, ( jogurt, mleko, mango, miód, kardamon), wafle ryżowe


* Jadłospis może ulec zmianie 

* Woda do każdego posiłku

 

ALERGENY

NR GRUPA ALERGENÓW WYSTĘPOWANIE
 1 ZBOŻA zawierające GLUTEN Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego)
 2 SKORUPIAKI Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek
 3 JAJA Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja
 4 RYBY Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby
 5 ORZECHY ZIEMNE Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik
 6 SOJA / ziarno sojowe Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję
 7 MLEKO Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego
 8 ORZECHY z drzew orzechowych Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy
 9 SELER Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler
 10 GORCZYCA Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę
 11 SEZAM Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam
 12 DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego
 13 ŁUBINY Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach
 14 MIĘCZAKI Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza