P237

 

 

 

   Godło RP   logo BIP 2

logo tłumacza migam2  aps logo   logo uw

logo facebook

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

29 IX 2025 r

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, ser żółty(7) 20g, papryka, pomidor, szpinak liście, kiełki                                                                   II śniadanie : śliwka

Zupa kapuśniak z  białej kapusty (9) 220 ml (włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, przyprawy),  gulasz wieprzowy (1,3,10) 60g ( szynka b/k, cebula, przyprawy), makaron kolanka 150g, surówka                z pomidorów i ogórka kwaszonego z oliwą 100g,  mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Jogurt naturalny z malinami     ( 7) 150 g, wafle ryżowe

30 IX 2025 r

Wtorek

Płatki owsiane na mleku (1,7) 200 ml,  pieczywo pszenne  i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, ser mozzarella (7)20 g, polędwica sopocka (1,6,8)  20g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa z cytryną

II śniadanie : jabłko

Zupa ogórkowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy), naleśniki         z serem i polewą jogurtową150 g (1,3,7) (mąką, ser biały, olej, cukier, śmietana) surówka z marchwi 100 g      ( marchew, jogurt naturalny), napój cytrynowo - miodowy 150 ml

Bułka  z masłem (1,7), parówki z szynki (9), sos pomidorowy    z ziołami

1 X 2025 r

Środa  

Kakao na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7)5 g, , szynka gotowana(1,6,8)  20g, ser biały  (7),  pomidor, szczypiorek, kiełki, sałata

II śniadanie : arbuz

Zupa koperkowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ziemniaki, koper, przyprawy), pieczone pałki kurczaka 80 g (pałka kurczaka, przyprawy), ryż 150 g, fasolka szparagowa 80g, surówka z sałaty, ogórka, pomidora,  (7,9,10)  80g,  kompot z owoców mrożonych 150 ml

Budyń domowy waniliowy         (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

2 X 2025 r 

Czwartek

Makaron zacierka na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7),   szynka drobiowa (1,6,8) 20g 5g,   (1,6,8)20g,  jajko gotowane (3) 25 , papryka, szpinak liście, ogórek świeży, herbata owocowa 150ml                                                                  II śniadanie : banan

Zupa jarzynowa z makaronem gwiazdki  (7,9) 220 ml(włoszczyzna, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, makaron, przyprawy), kotlet pożarski 60 g (3)  (pierś  kurczaka, przyprawy, jaja, koper), ziemniaki (1) 150 g, sałata z sosem vinegret100g (7) marchewka                       z groszkiem 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka z masłem (1, 7) 20 g, twarożek czekoladowy

( ser biały mielony, kakao, miód),  herbata owocowa

3 IX 2025 r

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami  (1,6,8)  20g, serek wiejski (7) 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony, szczypiorek, rukola, dżem niskosłodzony

II śniadanie : melon

Zupa pomidorowa z ryżem (1,3,9) 220 ml (włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, ryż, przyprawy), filet z miruny  z pieca (1,3,4,) (filet z miruny, olej, przyprawy), ziemniaki         z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej 100g          ( kapusta pekińska, marchew, olej), kompot z owoców mrożonych 150ml

Jabłko pieczone z żurawiną 150g

*Jadłospis może ulec zmianie                                        * Woda do każdego posiłku

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

6 X 2025 r

Poniedziałek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki

II śniadanie :  marchew słupki

Zupa krem z zielonego groszku(1,) 220,ml (włoszczyzna, groszek mrożony., ziemniaki, przyprawy), sznycel  z indyka  z pieca 60g, ziemniaki 150g, surówka z marchewki   i chrzanu 100 g, fasolka szparagowa 80 g, kompot  z owoców mrożonych 150 ml

Koktajl domowy z wiśniami (7) 150ml, chrupki kukurydziane

7 X 2025 r

Wtorek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8)20g, jajko gotowane (3) 25 g, papryka, ogórek świeży, szpinak liście, rukola,  herbata owocowa 150ml

II śniadanie : banan

Zupa solferino 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy), makaron penne z kurczakiem i szpinakiem  w sosie śmietanowym  200g (1, 3, 7 ) (makaron penne, pierś    z kurczaka, szpinak , olej, cebula, śmietana, przyprawy), sałata w sosie vinegret 80 g, napój cytrynowo – miodowy 150 ml.

Bułka  z masłem (1,7), ser żółty (7), pomidor, herbata z cytryną 150 ml

 8 X 2025 r

Środa

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne  i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8)20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, papryka, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150 ml                                                           II śniadanie : melon

Zupa krupnik ryżowy (1,9) 220 ml (włoszczyzna, ryż, ziemniaki, przyprawy), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 60g (1.3) (szynka b/k, cebula, kapusta biała, jaja, bułka sucha, przyprawy), ziemniaki 150g, sałata ze śmietaną 80g (7), bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Ciasto ze śliwkami (1,3,7) (mąka, jaja, cukier, cukier waniliowy, śliwka, masło) 50 g,  mleko (7)

9 X 2025 r

Czwartek

Kakao z mlekiem (1,7)200 ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka drobiowa(1,6,8)20g, ser mozzarella,  pomidor, ogórek świeży,  kiełki, rukola, miód                                                                  II śniadanie : jabłko

Zupa barszcz czerwony 220 ml (9) (włoszczyzna, buraki, ziemniaki, śmietana, przyprawy), pieczeń wieprzowa w sosie własnym 60g (schab b/k, cebula, olej, przyprawy), kasza bulgur 150g (1), surówka z ogórka kwaszonego i  papryki 100g, mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mroż. 150ml

Budyń domowy waniliowy         (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

10 X 2025 r

Piątek

Kasza manna na mleku (1, 7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8)20g, serek wiejski (7) 25g, ogórek kwaszony, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki

II śniadanie : śliwki

Zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,9) 220 ml (włoszczyzna, pieczarki, makaron, przyprawy, śmietana, koper), filet z miruny  w sosie  koperowo- śmietanowym (4, 7) 60g (filet z miruny, koper, śmietana, przyprawy), ziemniaki 150g,  surówka z białej kapusty i marchewki  100g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka  z masłem (1,7), miód, herbata z cytryną 150 ml

 

*Jadłospis może ulec zmianie                                        * Woda do każdego posiłku

                            

 

 

 

 

13 X 2025 r

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200 ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g( ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek

II śniadanie : jabłko

Zupa barszcz biały220 ml(1,3,7,9) (włoszczyzna, ziemniaki, barszcz biały, śmietana, przyprawy), strogonoff z papryką i pieczarkami  (szynka b/k, cebula, czosnek, papryka, pieczarki, koncentrat pomidorowy) 120g,  makaron świderki 150g (1, 3), sałata ze śmietaną100g,  mini marchew 80g, kompot          z owoców  mrożonych 150ml.             

Budyń waniliowy domowy          z truskawkami (1,3,7) 150 ml ( mąka ziemniaczana, mleko, cukier waniliowy, żółtka jaj, truskawki),  chrupki kukurydziane

14 X 2025 r

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  kiełbasa szynkowa (1,6,8 ) 20g, serek wiejski (7) 20 g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełkiherbata owocowa 150ml                                                  II śniadanie : śliwki

Zupa krem szpinakowy 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szpinak, śmietana, ziemniaki, przyprawy), pierogi             z serem i śmietaną 150g(mąka,ser biały, cukier, cukier waniliowy, śmietana), surówka z marchwi 100g (marchew, jogurt naturalny), kompot z owoców mrożonych 150 ml

Bułka  z masłem (1,7), polędwica sopocka (7), pomidor, rukola, herbata z cytryną 150 ml

 15 X 2025 r

Środa  

Kakao z mlekiem (1,7)150 ml, pieczywo pszenne   i razowe (1) 40g, masło (7)5g, jajko gotowane 25 g (3), szynka gotowana (1,6,8) , pomidor, papryka, kiełki, sałata, szczypiorek

II śniadanie : melon

Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,7,9) 220ml (pomidory, przecier pomidorowy, makaron, przyprawy), kotlet mielony 60 g (szynka b/k, cebula, jaja, przyprawy, bułka sucha) (1,3), ziemniaki 150g, sałatka z buraków  i jabłka 100g (7), bukiet warzyw 80g, kompot               z owoców mrożonych 150 ml.

Koktajl domowy z wiśniami (7) 150 ml, ( jogurt, mleko, mango, miód, kardamon),  wafle ryżowe

16 X 2025 r

Czwartek

Płatki ryżowe na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, indyk pieczony z ziołami (1,6,8), ser mozzarella (7) 25g, ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek, kiełki, herbata z cytryną 150ml                            II śniadanie : banan

Zupa krem marchewkowy 220 ml (7,9 ) (włoszczyzna, marchewka, ziemniaki), schab w sosie pieczeniowym 60 g (1,3,7) (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza gryczana 150 g,  surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem100g (3,7), brokuł 80g, napój cytrynowo – miodowy 150 ml.

Zapiekanka z żółtym serem               i pomidorami(1,7), herbata            z cytryną 150 ml

17 X 2025 r

 

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło(7) 5g,  schab pieczony (1,6,8) 20g, ser żółty (7) 20g, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : marchew słupki

Zupa zacierkowa(7,9) 220ml (włoszczyzna, makaron zacierka, ziemniaki, przyprawy), ), kotlet z miruny             z pieca (1,3,4,) (filet z miruny, olej, przyprawy), ziemniaki 150 g, surówka colesław100 g (kapusta biała, marchew, majonez, chrzan ), kompot z owoców mrożonych 150 ml

Kisiel domowy truskawkowy  (1)  150 ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), ciastko owsiane

*Jadłospis może ulec zmianie                                        * Woda do każdego posiłku

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

20 X 2025 r

Poniedziałek

Makaron gwiazdki na mleku(1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe(1) 40g, masło (7) 8g, szynka wiejska (1,6,8) 20g, twarożek       z rzodkiewką i szczypiorkiem(7) 30g, pomidor 20g, rukola, herbata owocowa 150

II śniadanie :  banan

Zupa solferino(9) 220ml( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek mrożony, przyprawy, przecier pomidorowy), pierś z kurczaka w sosie śmietanowo – pietruszkowym  60g, ryż brązowy 150g, surówka z selera, marchewki i jabłka 100 g,  mieszanka europejska 80 g, napój cytrynowo – miętowy 150ml

Jogurt naturalny z owocami (1,7) 150ml, chrupki kukurydziane

 

 

21 X 2025 r

Wtorek

Mleko gotowane (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g,  serek wiejski (7) 30g, indyk pieczony (1,6,8)  20g, ogórek świeży 20g,  szczypiorek 10g papryka 20g, kiełki

II śniadanie : marchew słupki

Zupa kalafiorowa (1,3,7,9)220ml ( włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, przyprawy), makaron spaghetti bolognese 180 g (1,3) (szynka b/k, wołowe b/k, przyprawy, przecier pomidorowy,  sałata w sosie vinegret 100 g, kompot owocowy150 ml

Kisiel domowy truskawkowy    (1,5, ) 150 ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), wafle ryżowe

 

22 X 2025 r

Środa  

Płatki jaglane na mleku na mleku(1,7) 150ml, pieczywo  pszenne i razowe(1) 40g, masło(7) 8g, ser żółty(7)20g, kiełbasa żywiecka (1,6,8)  20g, sałata 10g, ogórek świeży 20g, papryka 10g

II śniadanie : arbuz

Zupa krupnik 220 ml ( włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy), pulpet drobiowy w sosie pomidorowym 60 g ( pierś z indyka, jaja, bułka sucha, cebula, przecier pomidorowy, przyprawy) (1,3), ziemniaki 150g (1),  surówka  z sałaty, ogórka i rzodkiewki z jogurtem100 g (7), marchewka z groszkiem 80g,  kompot z owoców mrożonych 150 ml.

Crumble z jabłkiem i płatkami owsianymi (1,3) 100 g (płatki owsiane, cukier, jabłka, cynamon, mąka, cukier waniliowy, masło)

23 X 2025 r

Czwartek

Kakao na mleku (7) 200ml, pieczywo  pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 10g, polędwica sopocka (1,6,8)  20g, jajko gotowane (3) 25g, miód, pomidor,  rukola, ogórek świeży, herbata z cytryną150ml                                                             II śniadanie : melon

Zupa fasolowa  (1,3,7,9)220ml ( włoszczyzna, fasola biała, ziemniaki, przyprawy),  gulasz wieprzowy (1,3) 100g ( szynka b/k, cebula, przyprawy), kasza gryczana biała150g (1,3), surówka z kapusty pekińskiej 80g, bukiet warzyw 80g,  kompot z owoców mrożonych 150ml  

Bułka  z masłem (1,7),  szynka wędzona (1,3,9,10), papryka, ogórek świeży, roszponka, herbata z cytryną 150 ml

 

24 X 2025 r

 

Piątek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser mozzarella (7) 20g, szynka drobiowa (1,6,8)  20g, pomidor 20g, papryka 10g, sałata  10g, kiełki

II śniadanie :  jabłko

Zupa dyniowa 220 ml ( włoszczyzna, dynia, ziemniaki, papryka, śmietana, przyprawy) (7), filet z miruny panierowany (3, 4) 60g, ziemniaki  z koperkiem 150g, surówka z kwaszonej kapusty100g, kompot z owoców mrożonych 150 ml

Deser z kaszy manny                  z musem owocowym(1,3,7)

 

 

*Jadłospis może ulec zmianie                                       * Woda do każdego posiłku

 

ALERGENY

NR GRUPA ALERGENÓW WYSTĘPOWANIE
 1 ZBOŻA zawierające GLUTEN Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego)
 2 SKORUPIAKI Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek
 3 JAJA Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja
 4 RYBY Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby
 5 ORZECHY ZIEMNE Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik
 6 SOJA / ziarno sojowe Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję
 7 MLEKO Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego
 8 ORZECHY z drzew orzechowych Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy
 9 SELER Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler
 10 GORCZYCA Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę
 11 SEZAM Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam
 12 DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego
 13 ŁUBINY Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach
 14 MIĘCZAKI Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza