P237

 

 

 

   Godło RP   logo BIP 2

logo tłumacza migam2   2016 logo aps symbol 1logo facebook

 

02.09 - 06.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

02 IX 2024

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, serek mozzarella (7) 20g, papryka, pomidor, szpinak liście, kiełki

II śniadanie : śliwka renkloda

Zupa jarzynowa z makaronem gwiazdki  (7,9) 220 ml(włoszczyzna, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, makaron, przyprawy), kurczak w sosie śmietanowo - koperkowym) (pierś  kurczaka, przyprawy, śmietana, koper), ziemniaki (1) 150 g, surówka colesław100g (7) (kapusta biała, marchew, majonez, chrzan ), brokuły 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

 

Bułka z masłem (1, 7) 20 g, twarożek czekoladowy ( ser biały mielony, kakao, miód)herbata owocowa

03 IX 2024

Wtorek

Płatki owsiane na mleku (1,7) 200 ml,  pieczywo pszenne  i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, ser żółty (7)20 g, polędwica sopocka (1,6,8)  20g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa z cytryną

II śniadanie : brzoskwinia

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (1,9) 220 ml (włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, przyprawy),  naleśniki z serem i polewą truskawkową150 g (1,3,7) (mąką, ser biały, ziemniaki) , surówka z marchwi 100 g ( marchew, jogurt naturalny), napój cytrynowo - miodowy 150ml

Bułka  z masłem (1,7), parówki z szynki (9), sos pomidorowy z ziołami

04 IX 2024

Środa  

Kakao na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7)5 g, jajko gotowane (3) 25 g, szynka gotowana(1,6,8)  20g, pomidor, szczypiorek, kiełki, sałata

II śniadanie : jabłko

Zupa ogórkowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy), pulpet z indyka w sosie pomidorowym (1,3) 60 g (pierś z indyka, jaja, olej, przyprawy), ryż150 g, fasolka szparagowa 80g, mizeria (7) 100 g,  kompot z owoców mrożonych Budyń domowy waniliowy   (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

05 IX 2024

Czwartek

Makaron zacierka na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7),  schab pieczony z ziołami (1,6,8) 20g  5g,   (1,6,8)20g, ser biały (7), papryka, sałata, ogórek świeży, kiełkiherbata owocowa 150ml

II śniadanie : banan

Zupa kalafiorowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, przyprawy), schab w sosie chrzanowym (1,7)(schab b/k, jaja, cebula, chrzan, przyprawy), ziemniaki 150g, buraczki na ciepło 80 g, sałata masłowa z rzodkiewką i śmietaną 100g (7), kompot  z owoców mrożonych

Jogurt naturalny( 7) 150 g, owoce suszone (12 ) 40 g

06 IX 2024

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  szynka drobiowa (1,6,8) 20g, ser camembert (7) 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony, szczypiorek, rukola, dżem niskosłodzony

II śniadanie : marchewka słupki

Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9) 220 ml (włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, śmietana, przyprawy), filet z miruny z pieca (1,3,4,) (filet z miruny, olej, przyprawy), ziemniaki  z koperkiem, surówka z kwaszonej kapusty 100g( kapusta kwaszona, marchew, olej), kompot z owoców mrożonych 150ml

Kisiel domowy truskawkowy (1,5, ) 150 ml (mąka ziemniaczana, truskawki mrożone, cukier trzcinowy), wafle ryżowe

 09.09 - 13.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

09 IX 2024

Poniedziałek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g, pomidor, szczypiorek, rzodkiewkakiełki

II śniadanie : arbuz

Zupa solferino 220 ml (9) (włoszczyzna, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy), kotlet z piersi kurczaka z pieca 60g, ziemniaki 150g, surówka z ogórka z koperkiem i czosnkiem 100g (ogórek świeży, koper, czosnek, olej, przyprawy), marchewka z groszkiem 80 g, kompot z owoców mroż. 150 ml

Jogurt naturalny z bananami i granolą  (1,7) 150ml

10 IX 2024

Wtorek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8)20g, jajko gotowane (3) 25 g, papryka, ogórek świeży, szpinak liście, rukola,  herbata owocowa 150ml

II śniadanie : śliwka renkloda

Zupa barszcz czerwony (7,9) 220 ml (włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana, koper),  makaron penne z indykiem, szpinakiem i serem feta  200g (1, 3, 7 ) (makaron penne, pierś z indyka, olej, szpinak, ser feta, przyprawy), sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem 80 g,  napój cytrynowo – miodowy 150 ml

Bułka  z masłem (1,7), ser żółty (7), papryka, herbata z cytryną 150 ml

11 IX 2024

Środa  

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne  i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8)20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150 ml

II śniadanie : melon

Zupa krem szpinakowy (1,7) 220,ml (szpinak mroż., ziemniaki, śmietana, przyprawy), pieczeń wieprzowa w sosie własnym 60g (1,3) (schab b/k, cebula, olej, przyprawy), kasza gryczana 150g, surówka z ogórka kwaszonego i jabłka 100g, mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mroż. 150ml

Ciasto ze śliwkami (1,3,7) 50 g, mleko (7)

12 IX 2024

Czwartek

Kakao z mlekiem (1,7)200 ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka drobiowa(1,6,8)20g, ser mozzarellapomidor, ogórek kwaszony, papryka, kiełki, rukola, miód

II śniadanie : gruszka

Zupa krupnik ryżowy (1,3,9) 220 ml (ryż, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy),  gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 60g (1.3) (szynka b/k, cebula, kapusta biała, jaja, przyprawy), ziemniaki 150g, sałata ze śmietaną 80g (7), bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Jabłko pieczone z cynamonem i żurawiną

13 IX 2024

Piątek

Kasza manna na mleku (1, 7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8)20g, serek wiejski (7) 25g, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki

II śniadanie : morela

Zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7 220ml (włoszczyzna, pieczarki, śmietana, przyprawy, makaron), filet z miruny w sosie koperkowo - szczawiowym (4, 7) 60g (filet z miruny, koper, szczaw, śmietana, przyprawy), ziemniaki 150g,  marchewka w sosie czosnkowym 100g, sałata lodowa w sosie vinegret 80 g,  kompot z owoców mroż. 150ml

Bułka  z masłem (1,7), miód, herbata z cytryną 150 ml

  16.09 - 20.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16 IX 2024

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200 ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g( ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek

II śniadanie : brzoskwinia

Zupa fasolowa 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, fasola biała, ziemniaki, przyprawy), gulasz po węgiersku    z papryką i pieczarkami 120g,  makaron świderki 150g (1, 3), surówka mix sałat z oliwą i ziołami 100 g,  brokuły 80g, kompot z owoców  mrożonych 150ml Budyń waniliowy domowy         z truskawkami (1,3,7) 150 ml ( mąka ziemniaczana, mleko, cukier waniliowy, żółtka jaj, truskawki),  chrupki kukurydziane

17 IX 2024

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g,  polędwica sopocka (1,6,8 ) 20g, ser żółty (7) 20 g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełkiherbata owocowa 150ml

Zupa szczawiowa z jajkiem 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szczaw konserwowy, ziemniaki, śmietana, jajko), pierogi z serem 150 g (1,3,7) (mąką, ser biały, ziemniaki) , surówka z marchwi z pomarańczą 100 g   ( marchew, jogurt naturalny, pomarańcze), napój cytrynowo – miodowy 150 ml

Zapiekanka z żółtym serem        i pomidorami (1,7) 40g, herbata owocowa 150ml

18 IX 2024

Środa

    

Kakao z mlekiem (1,7)150 ml, pieczywo pszenne   i razowe (1) 40g, masło (7)5g, jajko gotowane 25 g (3), szynka gotowana (1,6,8) , pomidor, papryka, kiełki, sałata, szczypiorek

II śniadanie : melon

Zupa krem pomidorowy z mozzarellą(7,9) 220ml (pomidory, przecier pomidorowy, ser mozzarella, przyprawy), kotlet mielony 60 g (szynka b/k, cebula, przyprawy, bułka sucha) (1,3), ziemniaki 150g (1), mizeria 100g (7), bukiet warzyw 80g(marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa), kompot z owoców mrożonych 150 ml

Kisiel domowy malinowy  (1) 150 ml (mąka ziemniaczana, maliny mrożone, cukier trzcinowy), ciastko owsiane

19 IX 2024

Czwartek

  

Płatki ryżowe na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami (1,6,8), ser camembert (3) 25g, ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek, kiełki, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie : gruszka

Zupa brokułowa z kaszą jaglaną zabielana śmietaną 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, kasza jaglana, śmietana, przyprawy), pulpet cielęcy w sosie koperkowym 60 g (1,3), kasza bulgur 150g (1), surówka z pomidorów, papryki i ogórka kwaszonego 100g (3,7), marchewka mini 80g,  kompot z owoców mrożonych 150 ml  Bułka  z masłem (1,7), szynka wędzona (7), papryka, rukola, herbata z cytryną 150 ml

20 IX 2024

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło(7) 5g,  indyk pieczony (1,6,8) 20g, ser mozzarella (7) 20g, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : jabłko

Zupa zacierkowa(7,9) 220ml (włoszczyzna, makaron zacierka, ziemniaki, przyprawy), filet z miruny          z warzywami  (1,3, 4) (filet z miruny, przyprawy, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy), ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty, ogórka zielonego i kukurydzy 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Koktajl domowy z mango (7) 150 ml, ( jogurt, mleko, mango, miód, kardamon),  wafle ryżowe

23.09 - 27.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

23 IX 2024

Poniedziałek

Makaron gwiazdki na mleku(1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe(1) 40g, masło (7) 8g, szynka wiejska (1,6,8) 20g, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7) 30g, pomidor 20g, rukola, herbata owocowa 150 ml

II śniadanie : śliwka renkloda

Zupa kalafiorowa (1,3,7,9)220ml ( kalafior, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy), pierś z kurczaka  w sosie pomidorowym(11) 60g, ryż brązowy 150g, mix sałat z pomidorami i oliwą, fasolka szparagowa, napój cytrynowo – miętowy 150ml

Crumble z jabłkiem i płatkami owsianymi (1,3) 100 g (płatki owsiane, cukier, jabłka, cynamon, mąka, cukier waniliowy, masło)

24 |X 2024

Wtorek

Mleko gotowane (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, jajko gotowane (3) 25g, indyk pieczony (1,6,8)  20g, ogórek świeży 20g,  szczypiorek 10g papryka 20g, kiełki

II śniadanie : gruszka

Zupa porowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, por, mięso mielone z szynki, serek topiony, przyprawy), pierogi       z serem 150 g (1,3,7) (mąką, ser biały, ziemniaki) , surówka z marchwi 100 g ( marchew, jogurt naturalny), kompot owocowy 150ml

Budyń domowy czekoladowy  (1, 7) 150 g (mąka, mleko, kakao, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

25 IX 2024

Środa  

Płatki jaglane na mleku na mleku(1,7) 150ml, pieczywo  pszenne i razowe(1) 40g, masło(7) 8g, ser żółty(7)20g, kiełbasa żywiecka (1,6,8)  20g, sałata 10g, ogórek świeży 20g, papryka 10g

II śniadanie : morela

Zupa szczawiowa z jajkiem 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szczaw konserwowy, ziemniaki, śmietana, jajko), kotlet mielony (1,3,10) 60g ( szynka b/k, cebula, przyprawy, jajka), ziemniaki 150g, surówka z buraków100g,  mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Chałka z masłem i dżemem niskocukrowym(1), kawa z mlekiem 

26 IX 2024

Czwartek

Kakao na mleku (7) 200ml, pieczywo  pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 10g, polędwica sopocka (1,6,8)  20g, ser camembert (7) 30g, miód, pomidor,  rukola, ogórek świeży, herbata z cytryną150ml

II śniadanie : arbuz

Zupa szpinakowa (7,9) 220ml ( włoszczyzna, ziemniaki, szpinak mr, śmietana, przyprawy), gulasz wieprzowy (1,3) 100g ( szynka b/k, cebula, przyprawy), kopytka 150g (,3), surówka z ogórka kwaszonego 80g, fasolka szparagowa żółta i zielona 80g,  kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka  z masłem (1,7), pasztet drobiowy (1,3,9,10), papryka, ogórek kwaszony, kiełki, herbata z cytryną 150 ml

27 IX 2024

Piątek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml,  pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 8g, ser mozzarella (7) 20g, szynka drobiowa (1,6,8)  20g, ogórek kwaszony 20g, papryka 10g, sałata  10g, kiełki

II śniadanie : banan

Zupa solferino(9) 220ml( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, groszek mrożony, przyprawy, przecier pomidorowy, filet z miruny z pieca (1,3,4) 60g   ( filet z miruny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z białej kapusty i marchewki z oliwą 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Jogurt naturalny z truskawkami  (1,7) 150ml, chrupki kukurydziane

 

* Jadłospis może ulec zmianie 

* Woda do każdego posiłku

 

ALERGENY

NR GRUPA ALERGENÓW WYSTĘPOWANIE
 1 ZBOŻA zawierające GLUTEN Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego)
 2 SKORUPIAKI Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek
 3 JAJA Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja
 4 RYBY Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby
 5 ORZECHY ZIEMNE Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik
 6 SOJA / ziarno sojowe Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję
 7 MLEKO Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego
 8 ORZECHY z drzew orzechowych Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy
 9 SELER Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler
 10 GORCZYCA Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę
 11 SEZAM Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam
 12 DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego
 13 ŁUBINY Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach
 14 MIĘCZAKI Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza