P237

 

 

 

   Godło RP   logo BIP 2

logo tłumacza migam2  aps logo   logo uw

logo facebook

 

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

9 VI 2025 r

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, ser żółty(7) 20g, papryka, pomidor, szpinak liście, kiełki                                                                     II śniadanie : truskawki

Zupa kapuśniak z młodej kapusty (9) 220 ml (włoszczyzna, kapusta młoda, ziemniaki, przyprawy), gulasz wieprzowy (1,3,10) 60g ( szynka b/k, cebula, przyprawy), makaron kolanka 150g, surówka               z pomidorów i ogórka kwaszonego z oliwą 100g, mieszanka warzywna z fasolką szparagową, groszkiem, żółtą marchewką i mini kukurydzą 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Jogurt naturalny z malinami     ( 7) 150 g, wafle ryżowe

10 VI 2025 r

Wtorek

Płatki owsiane na mleku (1,7) 200 ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, ser mozzarella (7)20 g, polędwica sopocka (1,6,8) 20g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa z cytryną

II śniadanie : jabłko

Zupa ogórkowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ogórek kwaszony, śmietana, ziemniaki, przyprawy), naleśniki        z serem i polewą jogurtową150 g (1,3,7) (mąką, ser biały, olej, cukier, śmietana) surówka z marchwi 100 g     ( marchew, jogurt naturalny), napój cytrynowo - miodowy 150 ml

Bułka z masłem (1,7), parówki z szynki (9), sos pomidorowy   z ziołami

11 VI 2025 r

Środa  

Kakao na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7)5 g, , szynka gotowana(1,6,8) 20g, ser biały (7), pomidor, szczypiorek, kiełki, sałata

II śniadanie : gruszka

Zupa brokułowa (1,7,9) 220,ml (włoszczyzna, ziemniaki, barszcz zakwas, kiełbasa biała, śmietana, przyprawy), pieczone pałki kurczaka 80 g (pałka kurczaka, przyprawy), ryż 150 g, fasolka szparagowa 80g, surówka wiosenna (7,9,10) 80g, kompot                      z owoców mrożonych 150 ml

Budyń domowy waniliowy       (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

12 VI 2025 r

Czwartek

Makaron zacierka na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7), szynka drobiowa (1,6,8) 20g 5g, (1,6,8)20g, jajko gotowane (3) 25 , papryka, szpinak liście, ogórek świeży, herbata owocowa 150ml                                                                 II śniadanie : banan

Zupa jarzynowa z makaronem gwiazdki (7,9) 220 ml(włoszczyzna, fasolka szparagowa, brokuły, kalafior, makaron, przyprawy), kotlet pożarski 60 g (3) (pierś kurczaka, przyprawy, jaja, koper), ziemniaki (1) 150 g, sałata z sosem vinegret100g (7) marchewka                     z groszkiem 80 g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka z masłem (1, 7) 20 g, twarożek czekoladowy

( ser biały mielony, kakao, miód),   herbata owocowa

13 VI 2025 r

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, schab pieczony z ziołami (1,6,8) 20g, serek wiejski (7) 20g, rzodkiewka, ogórek kwaszony, szczypiorek, rukola, dżem niskosłodzony

II śniadanie : melon

Zupa pomidorowa z ryżem (1,3,9) 220 ml (włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, przecier pomidorowy, ryż, przyprawy), filet z miruny z pieca (1,3,4,) (filet z miruny, olej, przyprawy), ziemniaki         z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej 100g         ( kapusta pekińska, marchew, olej), kompot z owoców mrożonych 150ml

Chałka z masłem i miodem (1,3,7), herbata z cytryną 150 ml

*Jadłospis może ulec zmianie                                       * Woda do każdego posiłku

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

16 VI 2025 r

Poniedziałek

Kasza kukurydziana na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kiełki

II śniadanie : truskawki

Zupa krem szpinakowy (1,7) 220,ml (szpinak mroż., ziemniaki, śmietana, przyprawy), sznycel z indyka           z pieca 60g, ziemniaki 150g, surówka z marchewki         i chrzanu 100 g, fasolka szparagowa 80 g, kompot         z owoców mrożonych 150 ml

Koktajl domowy z wiśniami (7) 150ml, chrupki kukurydziane

17 VI 2025 r

Wtorek

Kawa na mleku (1,7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, polędwica sopocka (1,6,8)20g, jajko gotowane (3) 25 g, papryka, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : jabłko

Zupa koperkowa 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, koper, ziemniaki, przyprawy), makaron penne z kurczakiem           i szpinakiem w sosie śmietanowym 200g (1, 3, 7 ) (makaron penne, szynka, olej, cebula, śmietana, ser camembert, przyprawy), sałata w sosie vinegret 80 g, napój cytrynowo – miodowy 150 ml.

Bułka z masłem (1,7), ser żółty (7), pomidor, herbata z cytryną 150 ml

18 VI 2025 r

Środa

Płatki jaglane na mleku (7) 200ml,     pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, szynka gotowana (1,6,8)20g, ser żółty (7) 20g, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, papryka, roszponka, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150 ml                                                             II śniadanie : melon

Zupa krupnik ryżowy (1,9) 220 ml (włoszczyzna, ryż, ziemniaki, przyprawy), gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 60g (1,3) (szynka b/k, cebula, kapusta p, jaja, pekińska, bułka sucha, przyprawy, koncentrat pomidorowy), ziemniaki 150g, sałatka z pomidorów    ze szczypiorkiem 80g (7), bukiet warzyw 80g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Budyń domowy waniliowy       (1, 7) 150 g (mąka, mleko, cukier waniliowy, cukier trzcinowy), chrupki kukurydziane

 

19 VI 2025 r

Czwartek

     

20 VI 2025 r

Piątek

Kasza manna na mleku (1, 7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa lisiecka (1,6,8)20g, serek wiejski (7) 25g, ogórek kwaszony, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, kiełki

II śniadanie : arbuz

Zupa barszcz czerwony (7,9) 220 ml (włoszczyzna, buraki, ziemniaki, przyprawy, śmietana, koper)), filet         z miruny w sosie   koperowo- śmietanowym (4, 7) 60g (filet z miruny, koper, śmietana, przyprawy), ziemniaki 150g, surówka z młodej kapusty i ogórka świeżego           z koperkiem 100g, kompot z owoców mrożonych 150ml

Bułka z masłem (1,7), pasztet drobiowy (1,3) (kurczak, jaja, cebula, przyprawy, bułka) , ogórek kwaszony, herbata z cytryną 150 ml

 

*Jadłospis może ulec zmianie                                       * Woda do każdego posiłku

                           

 

 

 

 

23 VI 2025 r

Poniedziałek

Mleko gotowane (7) 200 ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa krakowska (1,6,8) 20g, twarożek (7) 30g( ser biały, jogurt naturalny), pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, rukola, szczypiorek

II śniadanie : truskawki

Zupa krem z zielonego groszku 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, groszek zielony, ziemniaki, przyprawy), gulasz po węgiersku z papryką i pieczarkami (szynka b/k, cebula, czosnek, papryka, pieczarki, koncentrat pomidorowy) 120g,   makaron świderki 150g (1, 3), sałata ze śmietaną100g, brokuły 80g, kompot                       z owoców   mrożonych 150ml.              

Budyń waniliowy domowy        z truskawkami (1,3,7) 150 ml ( mąka ziemniaczana, mleko, cukier waniliowy, żółtka jaj, truskawki), chrupki kukurydziane

24 VI 2025 r

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku (7) 200ml, pieczywo pszenne i razowe (1) 40g, masło (7) 5g, kiełbasa szynkowa (1,6,8 ) 20g, serek wiejski (7) 20 g, papryka, sałata, ogórek świeży, kiełki, herbata owocowa 150ml                                                   II śniadanie : jabłko

Zupa barszcz ukraiński 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, fasola biała, buraki, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, przyprawy), pierogi z serem i śmietaną 150 g (mąka, ser biały, cukier, cukier waniliowy, śmietana), surówka        z marchwi 100 g ( marchew, jogurt naturalny),

kompot   z owoców mrożonych

Bułka z masłem (1,7), polędwica sopocka (7), pomidor, rukola, herbata z cytryną 150 ml

25 VI 2025 r

Środa  

Kakao z mlekiem (1,7)150 ml, pieczywo pszenne  i razowe (1) 40g, masło (7)5g, jajko gotowane 25 g (3), szynka gotowana (1,6,8) , rzodkiewka, papryka, kiełki, sałata, szczypiorek

II śniadanie : melon

Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,7,9) 220ml (pomidory, przecier pomidorowy, makaron, przyprawy), kotlet mielony 60 g (szynka b/k, cebula, jaja, przyprawy, bułka sucha) (1,3), ziemniaki 150g (1), młoda kapusta z koperkiem 100 g, kompot z owoców mrożonych 150 ml.

Koktajl domowy z mango (7) 150 ml, ( jogurt, mleko, mango, miód, kardamon), wafle ryżowe

26 VI 2025 r

Czwartek

Płatki ryżowe na mleku (7) 200ml,   pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło (7) 5g, indyk pieczony z ziołami (1,6,8), ser mozzarella (7) 25g, ogórek kwaszony, pomidor, szczypiorek, kiełki, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie : banan

Zupa szczawiowa z jajkiem 220 ml (3,7,9 ) (włoszczyzna, szczaw konserwowy, ziemniaki, śmietana, jajko), schab w sosie pieczeniowym 60 g (1,3,7) (schab b/k, cebula, przyprawy), kasza gryczana 150 g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka zielonego i groszku z majonezem 100g (3,7), bukiet warzyw 80g, napój cytrynowo – miodowy 150 ml.

Zapiekanka z żółtym serem           i pomidorami(1,7), herbata            z cytryną 150 ml

27 VI 2025 r

 

Piątek

Kawa na mleku (1,7) 150ml, pieczywo pszenne i razowe (1)40g, masło(7) 5g, schab pieczony (1,6,8) 20g, ser żółty (7) 20g, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, szpinak liście, rukola, dżem niskosłodzony, herbata owocowa 150ml

II śniadanie : arbuz

Zupa zacierkowa(7,9) 220ml (włoszczyzna, makaron zacierka, ziemniaki, przyprawy), ), filet z miruny             z pieca (1,3,4,) (filet z miruny, olej, przyprawy), ziemniaki 150 g, surówka wiosenna 100 g (sałata, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jogurt) (7), kompot z owoców mrożonych 150 ml

 

Kisiel domowy malinowy (1) 150 ml (mąka ziemniaczana, maliny mrożone, cukier trzcinowy), ciastko owsiane

*Jadłospis może ulec zmianie                                       * Woda do każdego posiłku

 


ALERGENY

NR GRUPA ALERGENÓW WYSTĘPOWANIE
 1 ZBOŻA zawierające GLUTEN Pszenica, jęczmień, owies, żyto i wyroby w tym: kasza manna, jęczmienna, orkiszowa, kuskus, bulgur, pęczak, płatki owsiane, żytnie, jęczmienne, orkiszowe, mąki z uzyskane z w/w zbóż i produkty uzyskane z ich użyciem: pieczywo, ciasta, makarony, naleśniki, bułka tarta, otręby, musli, kiełki pszenicy, kawa zbożowa, kakao, mieszanki przypraw, sos sojowy, niektóre przetwory mięsne, inne produkty zawierające gluten, (oprócz: syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę, maltodekstryn na bazie pszenicy, syropów glukozowych na bazie jęczmienia, zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego)
 2 SKORUPIAKI Małże, krewetki, raki, kraby, masło rakowe, pasta z krewetek
 3 JAJA Białko jaja, żółtko jaja. Jako dodatek do kotletów, pasztetów, panierki, sałatek, kremów cukierniczych, ciast, pieczywa; jaja w proszku, naleśniki, inne produkty zawierające jaja
 4 RYBY Ryby, kotlety rybne, pasty rybne, kawior, ikra, inne produkty zawierające ryby
 5 ORZECHY ZIEMNE Oraz produkty przygotowane na ich bazie, masło orzechowe, olej arachidowy, kremy, produkty czekoladowe zawierające orzeszki ziemne i inne produkty zawierające ten składnik
 6 SOJA / ziarno sojowe Ziarna soi, mąka sojowa, sos sojowy, olej sojowy, kiełki soi, składnik przypraw, wyroby wędliniarskie, przetwory mięsne homogenizowane, inne produkty zawierające soję
 7 MLEKO Mleko, masło, sery żółte, sery białe, śmietana, jogurt, kefir, serki homogenizowane, miksy do smarowania, maślanka, naleśniki, ciasta z dodatkiem mleka/masła/śmietany, chałka, sos beszamelowy, białko serwatkowe, mleko w proszku, zsiadłe mleko, kazeina, czekolada, lody, desery mleczne, inne produkty zawierające białka mleka krowiego
 8 ORZECHY z drzew orzechowych Orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, orzechy pekan, orzechy pistacjowe, orzechy nerkowca, makadamia, oleje wyprodukowane z w/w orzechów, masło arachidowe, marcepan, kremy cukiernicze z dodatkiem orzechów, produkty ciastkarskie, piekarskie, czekoladowe zawierające orzechy, inne produkty z zawierające orzechy
 9 SELER Korzeń i nać selera. Jako dodatek do wywarów, surówek, seler naciowy, liść selera, ziarna selera, soki warzywne z dodatkiem selera, mięsa duszone z selerem, mieszanki przypraw, składnik wielu produktów instant, przypraw, inne produkty zawierające seler
 10 GORCZYCA Ziarna gorczycy, musztarda, olej gorczycowy, warzywa konserwowe, marynaty, mieszanki przypraw, inne produkty zawierające gorczycę
 11 SEZAM Ziarno sezamu, olej sezamowy, pasta tahini, sól sezamowa, składnik wielu przypraw, wyrobów cukierniczych, czekoladowych, inne produkty zawierające sezam
 12 DWUTLENEK SIARKI oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/l Owoce suszone, musli, E220-228: dwutlenek siarki oraz sole kwasu siarkowego
 13 ŁUBINY Mąka łubinowa, białka roślinne (łubiny) w wypiekach
 14 MIĘCZAKI Omułki, małże, ostrygi, ślimaki, kalmary, mątwy, ośmiornice, czarny makaron z owocami morza